Homepage Not a Member? Sign up now! Contact Us
Search

PRIVACY NOTICE PURSUANT TO THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

The Personal Data Protection Act 2010 (the "Act"), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to BonusKad Loyalty Sdn Bhd ("BonusLink", "we", "us", "our"). For the purpose of this written notice ("Privacy Notice"), the terms "personal data" and "processing" shall have the same meaning as prescribed in the Act. This Privacy Notice is to help you better understand the manner in which your personal data is managed and to give you the options available to you to access or limit the use of the information provided.


Categories of personal data that we collect

The personal data collected and processed by us may include:

1. Name, Identity Card number and date of birth

2. Contact details including address, phone number(s) and email address

3. Occupation and marital status

4. Mother's maiden name

5. Any other personal data required for the purposes as set out below


Purpose of collecting your data

The personal data previously collected from you is being, and will continue to be used for purposes including without limitation:

1. to process your Membership application

2. to process and deliver the BonusLink Card

3. to operate your Account

4. to facilitate access to and use of the website and mobile services relating to the Account

5. to make decisions in relation to Members, including (without limitation), suspend the provision of services or terminate the Membership

6. to confirm, update, verify and enhance your records

7. to monitor volume and spend information

8. to conduct market research and/or statistical analysis including without limitation consumer behaviour

9. to identify and (if possible) prevent fraud

10. for marketing purposes (subject to any objections received and/or consents obtained, for which see below)

11. to communicate via Points Summary Statement, e-statement, sms, telemarketing or email.

12. to update your status as a Member

13. to promote offers on BonusLink's products and services and that of our business Partners

14. to reply to enquiries made via call, email, letters, faxes, or social media platform

15. to fulfill your requests including redemption requests

16. to administer your participation in contests

17. to facilitate the selection of winners in contests

18. to verify your identity


Source of your personal data

Your personal data is being or is to be collected from you, third party service providers, registration forms, redemption forms, evaluation forms, your business cards, social media platform such as Facebook, Instagram etc., events, roadshows, CCTV recording, email, website/mobile application, any other forms through which we collect information from the members, telephone calls.


Disclosure of your personal data

Your personal data will be kept confidential but such personal data may be provided to the following parties for the purposes set out above:

1. to our business Partners (including promotional or short-term Partners) and/or any other company that is permitted to supply products and/or services to Members.

2. any agents, service providers and/or subcontractors of BonusLink and its affiliates;

3. any person to whom BonusLink proposes to transfer any of its rights and/or duties relating to the programme;

4. and/or any other person(s) required or permitted by law or any regulatory authority.

All parties mentioned above are required to protect the confidentiality of the personal data they receive.


Non-Provision of Personal Data

It is obligatory that you supply us the details marked with asterisk (*) in our forms. Failure to disclose sufficient personal data may result in us being unable to provide you with the full range of services under the programme.


Access and Correction of Personal Data

The Act allows you the right to access and to correct the personal data you have submitted. You may at any time update or amend the information provided to us simply by accessing 'Update Profile' on our website, or contact our Member Services Centre. Subject to provisions of the Act, you may, upon payment of a prescribed fee, make a data access request in writing to us; and we may refuse to comply with a data access request or a data correction request and shall, by notice in writing, inform you of our refusal and the reasons of our refusal.


Your options and how to contact us

You may at any time exercise your right to access and correct your personal data, make a request in writing to limit the processing and use of your Personal Data, including to prevent usage of your Personal Data for the purposes of direct marketing.

Please email your request to our Member Services Consultant at MemberServices@bonuslink.com.my or fax us at 03-7662 7996 or call us at 03-7626 1000.


Third Party Personal Data

In the event that personal data of any third party is supplied by you to us, you shall ensure that such third party has read this Privacy Notice and consented to us collecting his/her personal data for any of the purposes prior to the supply of his/her personal data to us.

For as long as you remain a Member in the programme your information will remain with BonusLink and we will take all practicable steps to ensure the security of the data at all times from any unauthorized access. BonusLink will endeavor not to disclose any personally identifiable information to any organization unless necessary to operate the programme and/or as set out in this Privacy Notice.

BonusLink reserves the right to amend this Privacy Notice from time to time. Any material changes will be posted on our website with the updated Privacy Notice.


Thank You.

BonusKad Loyalty Sdn Bhd.




NOTIS PRIVASI MENGIKUT AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( "Akta"), yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, boleh digunakan untuk BonusKad Loyalty Sdn Bhd ( "BonusLink", "kami", "kita"). Untuk tujuan notis bertulis ini ("Notis Privasi"), istilah "data peribadi" dan "pemprosesan" hendaklah mempunyai erti yang sama seperti yang ditetapkan dalam Akta. Notis Privasi ini adalah untuk membantu anda memahami dengan lebih baik cara di mana data peribadi anda diuruskan dan memberi anda pilihan yang tersedia untuk anda mengakses atau mengehadkan penggunaan maklumat yang disediakan.


Kategori data peribadi yang kami kumpul

Data peribadi yang kami kumpul dan proses mungkin termasuk :

1. Nama, Nombor Kad Pengenalan dan tarikh lahir

2. Butiran hubungan termasuk alamat, nombor telefon dan alamat e-mel

3. Pekerjaan dan status perkahwinan

4. Nama Ibu

5. Sebarang data peribadi lain yang diperlukan bagi maksud yang dinyatakan di bawah


Tujuan mengumpul data anda

Data peribadi yang sebelum ini dikumpulkan daripada anda sedang, dan akan terus digunakan untuk tujuan termasuk tanpa had:

1. untuk memproses permohonan Keahlian anda

2. untuk memproses dan menghantar Kad BonusLink

3. untuk mengendalikan Akaun anda

4. untuk memudahkan mengakses dan menggunakan laman web dan perkhidmatan mudah alih yang berkaitan dengan Akaun

5. untuk membuat keputusan berhubung dengan Ahli, termasuk (tanpa had), menggantung peruntukan perkhidmatan atau menamatkan Keahlian

6. untuk mengesahkan, mengemaskini dan meningkatkan rekod anda

7. untuk memantau jumlah dan maklumat perbelanjaan

8. untuk melaksanakan penyelidikan pasaran dan / atau analisa statistik termasuk tanpa batasan tingkah laku pengguna

9. untuk mengenal pasti dan (jika boleh) mengelakkan penipuan

10. untuk tujuan pemasaran (tertakluk pada sebarang bantahan yang diterima dan/atau persetujuan yang diperoleh, yang mana terdapat di bawah)

11. untuk berkomunikasi melalui Penyata Ringkasan Mata Ganjaran, e-penyata, khidmat pesanan ringkas (sms), pemasaran atau emel

12. untuk mengemaskini status anda sebagai Ahli

13. untuk mempromosikan tawaran ke atas produk dan perkhidmatan BonusLink dan Rakan Niaga kami

14. untuk menjawab pertanyaan yang dibuat melalui panggilan, emel, surat, faks, atau platform media sosial

15. untuk memenuhi permintaan anda termasuk permintaan penebusan hadiah

16. untuk mendtadbir pernyertaan anda di dalam peraduan

17. untuk memudahkan pemilihan pemenang dalam pertandingan

18. untuk mengesahkan identiti anda


Sumber data peribadi anda

Data peribadi anda sedang atau yang akan dikumpulkan daripada anda, pembekal perkhidmatan pihak ketiga, borang pendaftaran, borang penebusan, borang penilaian, kad perniagaan anda, platform media sosial seperti Facebook, Instagram dan lain-lain, acara, pameran bergerak, rakaman CCTV, e-mel , laman web / aplikasi mudah alih, apa-apa bentuk lain di mana kami mengumpul maklumat daripada para ahli, panggilan telefon.


Pendedahan data peribadi anda

Maklumat peribadi anda akan dirahsiakan tetapi data peribadi sedemikian boleh diberikan kepada pihak-pihak berikut untuk maksud yang dinyatakan di atas:

1. untuk Rakan Niaga kami (termasuk promosi atau Rakan niaga jangka pendek) dan/atau mana-mana syarikat lain yang dibenarkan untuk membekalkan produk dan/atau perkhidmatan kepada Ahli.

2. mana-mana ejen, pembekal perkhidmatan dan/atau subkontraktor daripada BonusLink dan sekutunya;

3. mana-mana individu yang dicadangkan oleh BonusLink untuk memindahkan sebarang hak dan/atau tugasan yang berkaitan dengan program.

4. dan/atau mana-mana individu yang dikehendaki atau dibenarkan oleh undang-undang atau mana-mana pihak berkuasa.

Semua pihak yang disebut di atas adalah dikehendaki melindungi data peribadi sulit yang mereka terima.


Tiada peruntukan Data Peribadi

Ia adalah wajib bahawa anda membekalkan kami butiran yang bertanda asterisk (*) dalam borang kami. Kegagalan untuk mendedahkan data peribadi yang mencukupi mungkin mengakibatkan kami tidak dapat menyediakan anda dengan pelbagai perkhidmatan di bawah program ini.


Akses dan Pembetulan Data Peribadi

Akta memberikan anda hak untuk mengakses dan membetulkan data peribadi yang telah anda berikan. Anda boleh pada bila-bila masa mengemaskini atau meminda maklumat yang telah diberikan kepada kami dengan mengakses "Update Profile" di laman web kami, atau menghubungi Pusat Perunding Perkhidmatan Ahli kami. Tertakluk kepada peruntukan Akta, anda boleh, apabila dibayar bayaran yang ditetapkan, membuat permintaan akses data secara bertulis kepada kami; dan kami boleh menolak untuk mematuhi permintaan akses data atau permintaan pembetulan data dan boleh, melalui notis secara bertulis, memberitahu anda tentang keengganan kami dan sebab-sebab penolakan kami.


Hubungi kami dan nyatakan pilihan anda

Anda boleh pada bila-bila masa menggunakan hak anda untuk mengakses dan membetulkan data peribadi anda, membuat permintaan secara bertulis untuk menghadkan pemprosesan dan penggunaan Data Peribadi anda, termasuk untuk mengelakkan penggunaan Data Peribadi anda untuk tujuan pemasaran langsung.


Sila e-mel permintaan anda kepada Perunding Perkhidmatan Ahli kami di MemberServices@bonuslink.com.my atau faks kepada kami di 03-7662 7996 atau hubungi kami di 03-7626 1000.


Data Peribadi Pihak Ketiga

Sekiranya data peribadi mana-mana pihak ketiga yang dibekalkan oleh anda kepada kami, anda hendaklah memastikan bahawa pihak ketiga tersebut telah membaca Notis Privasi ini dan bersetuju dengan kami mengumpul data peribadi beliau untuk sebarang tujuan sebelum memberikan data peribadinya kepada kami.


Selagi anda kekal sebagai Ahli dalam program ini maklumat anda akan kekal bersama BonusLink dan kami akan mengambil langkah-langkah praktikal bagi memastikan keselamatan data daripada akses yang tidak sah pada setiap masa. BonusLink akan berusaha untuk tidak mendedahkan sebarang maklumat peribadi kepada mana-mana organisasi kecuali jika perlu untuk mengendalikan program dan / atau seperti yang dinyatakan di dalam Notis Privasi ini.


BonusLink berhak untuk meminda Notis Privasi ini dari masa ke semasa. Sebarang perubahan ke atas Notis Privasi yang dikemaskini akan dipaparkan di laman web kami.


Terima Kasih.

BonusKad Loyalty Sdn Bhd.



Member Login
Register Instant Card
Card Replacement
Set PIN
e-Statement
Check Points
Submit Your Testimonial
Surveys
FAQs
Contact Us
Highlights
Most Popular Gifts
Top 20 Gifts
Redemption Channels
Happenings
Pointers Magazine
e-Catalogue
About Us
How It Works
Free Membership
Our Partners
Membership T&C
Copyright © 2002-2019 BonusKad Loyalty Sdn Bhd (438200-T). All rights reserved.
Best viewed on Mozilla Firefox (1024 x 768).